Bosadvies

Bossen vertegenwoordigen het grootste deel van het natuurlijke landschap in Nederland. Bossen geven ons van alles, zoals: schone lucht, een plek om te recreƫren, rust en hout. We moeten goed voor onze bossen zorgen. Om de bossen te laten voldoen aan onze verwachtingen en om het hout te kunnen blijven gebruiken zullen we moeten beheren.

Blessen

Het blessen van bomen, het aanwijzen van toekomstbomen en het uitzetten van harvesterpaden, zijn werkzaamheden die ik uitvoer. In de afgelopen jaren hebben we voor zowel grote als kleine terreineigenaren dunningen uitgezet en andere oogstwerkzaamheden voorbereid.

(Digitaal) houtmeten

Tijdens het blessen meet ik direct de te oogsten bomen. Hierdoor weet de boseigenaar hoeveel hout hij kan verkopen. In de afgelopen jaren heb ik ook ervaring opgedaan met het digitaal meten van hout. Door middel van de inzet van een elektrische schuifmaat kan snel en eenvoudig hout worden gemeten.

Planvorming in bossen

Veel bossen zijn eenzijdig van soortensamenstelling en/of leeftijdsopbouw. Om bossen minder kwetsbaar te maken en om te zorgen dat de toekomstige generaties hout kunnen blijven gebruiken is het van belang dat het bos ‘gezond’ is. Ik heb ervaring met het opstellen van kap- en verjongingsplannen, plannen voor het omvormen van bossen en aanleggen van bossen. Ook kan ik voor u bosbeheerplannen opstellen, zodat u weet hoe u bossen duurzaam kunt beheren.